Set radionica: “Oslobodi se i progovori”

Oslobodi se i progovori Marija Nemec

RADIONICA JE ZAVRŠENA!

Pratite našu web stranicu i stranice na društvenim mrežama za obaveštenja i najave narednih radionica.

Oslobodi se i progovoriKako da konačno naučiš i propričas strani jezik

Zašto koncept “Oslobodi se i progovori”?

Oduvek verujem u ljudski potencijal i u to da svako može da pronađe ili napravi svoj put do cilja ako mu je dovoljno bitan. Zato sam napravila jedinstveni koncept “Oslobodi se i progovori”. Ovo je prvi koncept u svetu koji se bavi jezikom na način da ti pomogne da otkloniš psihičke blokade, motivišeš se, pronađeš strategiju učenja koja ti odgovara, postaviš cilj i konačno sa uživanjem i bez treme pričaš na stranom jeziku sa ljudima širom sveta.

Tokom svoje karijere profesora engleskog jezika i internacionalnog trenera neurolingvističkog programiranja imala sam puno prilika da se susretnem sa ljudima raznih kultura i nacionalnosti koji su usled određenih izazova u vezi sa stranim jezikom, svesno ili nesvesno, odustajali od svog cilja da taj jezik nauče i progovore.

Razlozi za to su bili razni. Jedni su mi govorili da imaju problem da progovore na stranom jeziku. Uče jezik godinama i savršeno razumeju kada čitaju ili slušaju nekoga kako priča, ali kada treba da progovore – zablokiraju. Drugi su imali izazov sa motivacijom i vrlo često nisu sami sebe znali kako da motivišu da uče strani jezik, iako su načelno znali zašto to žele ili zbog čega im je to bitno. Treći nikako nisu uspevali da nađu način usvajanja jezika koji je zaista bio efektivan i davao rezultate. Koje god metode i tehnike da su koristili i isprobavali u učenju, shvatali bi da im to ne odgovara, i obeshrabreni bi se vraćali na početak, ili skroz odustajali od svog cilja.

Nakon godina rada i iskustva, postala sam sigurna u jednu stvar, a to je da ne postoji jedinstveni recept za učenje i usvajanje jezika koji svima odgovara. Svi smo različiti i svi na različiti način usvajamo informacije iz naše okoline, uključujući i strani jezik. Samim tim, ne motivišemo se svi na isti način i ne odgovaraju nam svima iste metode i strategije učenja jezika. Takođe, svi mi imamo prethodna iskustva, koja nam mogu stvoriti podsvesna limitirajuća uverenja kojima sami sebe ograničavamo da govorimo strani jezik. Tada dolazi do psihičkih blokada koje se ispoljavaju kao trema, strah, i koje nas blokiraju i sabotiraju u onome što je zapravo svrha jezika – da komuniciramo.

Šta ćeš naučiti na ovim radionicama?

 • Kako da ograničavajuća uverenja zbog kojih imaš blokade da govoriš, pretvoriš u podržavajuća uverenja
 • Kako da znaš da li ti je i zašto nešto zaista važno i da li je to tvoj cilj
 • Kako da motivišeš sebe na ostvarenje bilo kog cilja
 • Koji stil učenja tebi najviše odgovara i kako da planiraš aktivnosti u skladu sa njim
 • Veliki broj strategija za učenje stranog jezika
 • Tehniku kako da otkriješ i i sam/a usvojiš nečiju veštinu koju želiš da imaš, a koja će ti pomoći da ostvariš svoj cilj
 • Kako da što lakše prolaziš kroz proces usvajanja jezika i njegove faze od nesvesnog neznanja do nesvesnog znanja
 • Konkretne tehnike iz oblasti neurolingvističkog programiranja, jedne od svetski najpriznatijih metodologija, kao što su metaprogrami, modelovanje, neurologički nivoi, komunikacioni model, reprezentativni sistemi, sidrenje, koje kasnije možeš koristiti i za unapređenje drugih oblasti života
 • Kako da usvajaš i govoriš strani jezik sa uživanjem

Kako koncept “Oslobodi se i progovori” izgleda?

Koncept “Oslobodi se i progovori” se sastoji iz četiri dela, odnosno četiri radionice koje su kreirane i bazirane na primerima iz prakse, mom ličnom iskustvu, kao i na interaktivnim i konkretnim vežbama i tehnikama koje ti mogu pomoći da sa mnogo više uživanja učiš i govoriš strani jezik.

Jezik na kome se radionice održavaju je srpski.

Svaka radionica traje četiri sata i obuhvata sledeće četiri teme:

 1. Snaga uverenja
 2. Motivacija i stil učenja
 3. Strategije učenja stranog jezika
 4. Ponašaj se kao izvorni govornik
Snaga uverenja

Tokom ove radionice se bavimo psihičkim blokadama koje nas sprečavaju da komuniciramo i razgovaramo na stranom jeziku. Ovde dolazimo do samog korena problema – bavimo se limitirajućim uverenjima koja mogu biti na svesnom ili (češće) nesvesnom nivou, a koja kreiraju našu stvarnost i ne dozvoljavaju nam da slobodno pričamo na stranom jeziku. Tokom ove radionice kroz konkretne vežbe stvaramo nova, pozitivna iskustva komuniciranja na stranom jeziku i kreiramo podržavajuća uverenja koja nam mogu pomoći na putu ka našem cilju. S tim u vezi, bavimo se i ključnim pitanjem zbog čega je nama zaista bitno da govorimo strani jezik, a na koje vrlo često naš svesni um ne može odmah dati pravi odgovor.

Motivacija i stil učenja

Na ovoj radionici se bavimo motivacijom i otkrivamo šta nas to motiviše na učenje kada govorimo o stranim jezicima. Metodologija neurolingvističkog programiranja će nam pomoći da utvrdimo na koji način i kako tačno možemo sebe u svakom trenutku motivisati da se krećemo ka svom cilju – učenju stranog jezika. Takođe, otkrićemo koji je naš stil učenja i da li najviše informacija upijamo pretežno kroz naš auditivni, vizuelni ili kinestetički sistem. Saznaćemo i kako najbrže stičemo nova znanja, kao i kroz koji kanal najefektnije komuniciramo sa našom okolinom i kako to da primenimo na naše usvajanje stranog jezika.

Strategije učenja stranog jezika

Na trećoj radionici koncepta “Oslobodi se i PROgovori” kroz interaktivne vežbe istražujemo i usvajamo različite strategije učenja stranog jezika. Uz pomoć veštine modelovanja iz metodologije neurolingvističkog programiranja učimo kako da na nesvesnom nivou preuzmemo veštinu, odnosno strategiju, koja nam najviše odgovara i koju bismo i sami želeli sa lakoćom da koristimo da bismo što efektivnije usvojili strani jezik. Na kraju, kada imamo jasnu strategiju (ili vise njih) uz pomoć koje želimo da unapredimo naše veštine stranog jezika, bavimo se preciznim definisanjem cilja i konkretnom upotrebom strategije(a) kroz jasno definisane aktivnosti u cilju postizanja željenog rezultata.

Ponašaj se kao izvorni govornik

Na poslednjoj radionici se fokusiramo na ostale, jako bitne aspekte jezika i komunikacije. Mehrabianov model komunikacije kaže kako samo 7% komunikacije čine reči i sam sadržaj, 38% intonacija i način na koji govorimo, a 55% govor tela. Stoga se na ovoj radionici detaljno bavimo analizom izvornih govornika stranog jezika, odnosno načina na koji govore i komuniciraju – govor tela, gestikulacija, izrazi lica, pokrete koje prave rukama, očima, način na koji sede ili stoje dok razgovaraju sa nekim, intonaciju, brzinu i ritam govora i ostale stvari karakteristične za izvorne govornike. Sve što primetimo i naučimo odmah primenjujemo kroz konkretne vežbe kako bi naša komunikacija na stranom jeziku bila što efektnija i kako bismo u potpunosti preneli poruku našem sagovorniku.

Kada se održavaju radionice? 

1.

RADIONICA

Snaga
uverenja

20. APRIL 2019.

10-14h

2.

RADIONICA

Motivacija i stil učenja

11. MAJ 2019.

10-14h

3.

RADIONICA

Strategije učenja stranog jezika

18. MAJ 2019.

10-14h

4.

RADIONICA

Ponašaj se kao izvorni govornik

1. JUN 2019.

10-14h

RADIONICA JE ZAVRŠENA!

Pratite našu web stranicu i stranice na društvenim mrežama za obaveštenja i najave narednih radionica.

Gde se održavaju radionice?

Predavanja se održavaju u Beogradu, na Vračaru, u eksluzivnom, moderno opremljenom, novootvorenom centru za održavanje stručnih treninga i edukacija Infinite Space.

Infinite Space
Mesto treninga i edukacije.

Gospodara Vučića 78,
11000 Beograd (Vračar),
Republika Srbija, @infinitespace.rs

BONUSI

*Poklon za polaznike radionica “Oslobodi se i progovori”

Svaki polaznik kao poklon dobija priliku da BESPLATNO prisustvuje #Ispeak časovima konverzacije. Svaki polaznik će imati mogućnost da učestvuje na onoliko besplatnih časova na koliko radionica prisustvuje. Maksimalan broj besplatnih dolazaka je četiri, a minimalan jedan. Regularna cena ovih časova je 1000 dinara po času.

Ove časove sam kreirala iz želje da ljudima koji zaista žele da rade na svom cilju obezbedim priliku da u kontinuitetu vežbaju svoju konverzaciju i polako se oslobađaju i pričaju na stranom jeziku.

Svake srede u prostoru Infinite Space-a od 18.30 do 20h uz kafu ili čaj razgovaramo na temu koja se bira ranije te nedelje. Časovi i teme će biti na engleskom jeziku.

Ako se i dalje pitaš da li je ovaj koncept radionica za tebe?

Jeste

– ako imaš blokadu da pričaš na stranom jeziku, iako ga učiš već neko vreme

– ako nemaš motivaciju da učiš strani jezik i ne znaš kako da se motivišeš

– ako još uvek nisi pronašao/la stil učenja koji tebi odgovara

– ako želiš da naučiš strategiju(e) učenja koja ti pomaže da uspešno usvajaš razne elemente jezika

– ako želiš da naučiš kako i ti da imaš veštinu koju neko ima, a koristiće ti u učenju jezika

– ako planiraš da sve usvojeno i naučeno na radionici aktivno upotrebljavaš na dalje

– ako si spreman/a si da uložiš svoje vreme i trud da postigneš željeni cilj

– ako si zadovoljan/a kako znaš i govoriš strani jezik, i želiš da ga dodatno unaprediš i podigneš na viši nivo

– ako si otvoren/a za savremene metodologije i tehnike učenja

– ako razumeš da jezik nije površna stvar i da je vrlo povezan sa našim umom i načinom na koji on funkcioniše

– ako voliš da se razvijaš, unapređuješ i usvajaš nova znanja

Nije

– ako veruješ da ti strani jezik nije potreban u privatnom ili profesionalnom životu

– ako misliš da savršeno govoriš strani jezik, i da ti ne treba dalje usavršavanje

– ako nemaš nikakve barijere kada pričaš na stranom jeziku

– ako tačno znaš kako sebe motivišeš da učiš strani jezik

– ako imaš isprobane strategije i razvijene veštine uz pomoć kojih lako učiš strani jezik

– ako tačno znaš koji je tvoj stil učenja i koristiš ga kako bi što lakše usvajao/la i razvijao/la svoje jezičke veštine

– ako nisi spreman/a da uložiš vreme da sve što naučiš i usvojiš na radionicama primenjuješ i koristiš u budućnosti

– ako nisi zaista odlučan/a u želji da podigneš pasivno i aktivno znanje svog jezika na viši nivo

– ako nisi otvoren/a za savremene metodologije i tehnike učenja

– ako očekuješ magični recept posle koga ćeš već sutradan početi da govoriš tečno kao izvorni govornik

Ko sam ja?

Marija Nemec

Ja sam jedan od najvećih zaljubljenika u strane jezike koje ćeš ikada upoznati. Za mene su jezici oduvek bili prozor u svet i način da što vise učim o svetu i ljudima u njemu. Uvek me je pokretala želja da mogu uspešno da komuniciram sa bilo kim, gde god da se nalazim na planeti. Jedna od mojih prvih želja u životu je bila da govorim, ni manje ni vise nego sve jezike sveta. Prvi jezik koji sam krenula da učim još kao mala je bio francuski. Nakon toga je usledio engleski, pa nemački, a onda i španski. Na fakultetu sam nastavila da uporedo učim engleski, španski i nemački, pa im se pridružio i italijanski, a onda i grčki.  

Tokom vise od 20 godina konstantnog učenja jezika, mogu da kažem da sam uspešno prošla kroz sve faze – od “ja znam sve” do “Bože, nikada ja ovo neću naučiti”, od bezuspešnog bubanja vokabulara, do razvijanja raznih strategija i povezivanja znanja svih stranih jezika koje znam i govorim kako bih konačno došla do strategija koje meni prijaju i daju mi rezultate, od totalne demotivisanosti i razmišljanja da odustanem od nekog jezika do postavljanja prioriteta i definisanja cilja i plana kako do njega doći, od treme i sramote da ne pogrešim, da se ne osramotim pred drugima, do toga da jedva čekam da pričam sa ljudima jer sam pronašla razlog zašto mi je to zaista, suštinski bitno.

Nakon što sam prošla sve te faze, odlučila sam da će moj poziv u životu biti da prenosim sva znanja koja imam drugim ljudima. Kao profesor sam ta znanja prenosila i prenosim u Srbiji i inostranstvu, ljudima različitih kultura i nacionalnosti. Kao trener neurolingvističkog programiranja prenosim znanja o tome kako da ostvarimo uspeh koristeći svoje svesne i nesvesne resurse i potencijale. Na radionicama u okviru koncepta „Oslobodi se i progovori“ cilj mi je da podelim svo svoje godinama stečeno iskustvo iz perspektive učenika stranih jezika, profesora stranih jezika i internacionalnog trenera neurolingvističkog programiranja i pomognem i tebi da i ti slobodno govoriš na stranom jeziku i uživaš u tome.

Kolika je investicija?

Investicija je četiri puta po 4 sata, dakle ukupno 16 sati tvog života + transport i nešto novca.

Kao i svako stečeno znanje, ako ga ne iskoristiš i ne primeniš nikada vise nakon radionica, onda to svakako postaje nepovratna investicija.

Međutim, ako stečeno znanje na radionicama pametno upotrebiš i budeš istrajan/a u tome, investicija će ti se vrlo brzo povratiti u vidu ostvarenja tvog cilja.

Ukoliko želiš da dolaziš na pojedinačne radionice cena jedne radionice iznosi 3.500 dinara.

Za uplate u celosti (unapred, za sve 4 radionice odjednom) obezbeđen je dodatni popust, tako da umesto 14.000 dinara, plaćaš samo 12.000 dinara!

Izaberi opciju koja ti više odgovara!

Maksimalan broj polaznika radionice je 16 kako bih mogla da ispratim svakoga tokom vežbi i posvetim dovoljno pažnje svakom polazniku i pitanju.

Online prijava

Ukoliko želiš da se prijaviš i prisustvuješ konceptu radionica “Oslobodi se i progovori”, popuni e-formu u nastavku.

RADIONICA JE ZAVRŠENA!

Pratite našu web stranicu i stranice na društvenim mrežama za obaveštenja i najave narednih radionica.

Vratite se na početnu stranicu klikom ovde.