Relax Kids program u Infinite Space-u

Relax-Kids

Relax kids je britanski dečiji program koji ima za cilj da deci omogući pristup različitim, jednostavnim i delotvornim tehnikama opuštanja, svesne pažnje, kao i tehnikama za kontrolu stresa, koje uče i usvajaju na zabavan i kreativan način.

Relax kids podrazumeva strukturu od sedam koraka kroz koje deca uče da se smire, fokusiraju i opuste.

Radionice uključuju ples i pokret, vežbe glume i relaksacije, istezanje, uzajamnu masažu, disanje, afirmativne iskaze, svesnu pažnju i vizualizacije.

POKRET

vežbe zagrevanja za povećanje energije i životne snage

IGRA

aktivne igre za veću vitalnost, buđenje kreativnosti i životne snage

ISTEZANJE

istezanje za balans unutrašnju snagu i moć

DODIR

uzajamna masaža za razvijanje svesti o sebi, empatije i poštovanja

DISANJE

vežbe disanja za bolje zdravlje, kontrolu anksioznosti i unutrašnji mir

VERUJ

pozitivni iskazi za jačanje samopouzdanja, samopoštovanja i životnog optimizma

OPUSTI SE

vizualizacije za potpuno opuštanje, razvijanje mašte i osećaj potpune smirenosti

Prednosti programa Relax Kids

Program povoljno utiče za telo, psihološko stanje, emocije i ponašanje.

Na telo tako što razvija svest o telu, povećava fleksibilnost, smanjuje fizičku napetost, podstiče lučenje endorfina, povećava energiju, povoljno deluje na opuštanje mišića, promoviše zdrav život, ima umirujuće dejstvo na nervni sistem, poboljšava koordinaciju pokreta i ravnotežu, utiče na bolji san, poboljšava cirkulaciju i podiže nivo energije i utiče na bolji imunitet.

Na psihološko stanje tako što umiruje i utiče na bistar um, povećava koncentraciju, utiče na pozitivno razmišljanje, smanjuje nivo stresa i psihičke tenzije, poboljšava pamćenje i sposobnost slušanja.

Na emocije i ponašanje jer razvija samopoštovanje, samopouzdanje, utiče na bolje emotivno sazravlje i pismenost, razvija maštu, kreativnost, i utiče na bolje samoizražavanje, deci ukazuje na mogućnosti kako da izađu na kraj sa situacijama kada su pod stresom ili uznemireni.

Ko sprovodi program Relax Kids?

Program sprovodi Marija Stevanović, coach za decu koja je u prvoj generaciji licenciranih trenera na našim prostorima britanskog Relax Kids programa.

U poslednjih dve godine Marijine radionice pohađalo je nekoliko stotina dečaka i devojčica. Marija veruje da je ovaj program lekovit i značajan i da njegova inovativna nit, nosi samo korist našim mališanima koja su naša budućnost.

Relax Kids

Galerija

Više o Relax Kids programu možete saznati na zvaničnom sajtu: www.relaxkids.com